Hoe kan ik een duurzame verbouwing financieren?
Mijn woning verduurzamen: Waarom is dit een slimme zet?
30 mei 2022 
1 min. leestijd

Mijn woning verduurzamen: Waarom is dit een slimme zet?

Een duurzame woning creëren; het is de wens die steeds meer mensen hebben. Maar waarom is het verduurzamen van je woning eigenlijk aan te raden? Wat zijn de specifieke voordelen die je hieraan overhoudt?
 

Waarom verduurzamen van je woning?
 

Er zijn talloze redenen te bedenken om je woning te verduurzamen. Laten we de belangrijksten één voor één bespreken:

 

  • Geld besparen: Een belangrijke reden om nu een woning te verduurzamen is om geld te besparen. Je woonlasten gaan fors omlaag wanneer je nauwelijks nog gas en/of elektriciteit van het net nodig hebt. Vooral de combinatie van zonnepanelen en goede isolatie maakt dit mogelijk. Sommige mensen zijn zelfs in staat om meer energie op te wekken dan dat ze verbruiken. Hierdoor kan het zelfs geld op leveren! 

 

  • Goed betaalbaar: Verduurzaming is een hele investering, maar doordat je geld bespaard op je vaste lasten, verdien je dit geld terug. In de huidige tijd levert het zo’n grote besparing op, dat de terugverdientijd korter is dan voorheen. 

 

  • Beter voor het milieu: Een duurzame woning is beter voor het milieu dan een woning die dit label niet heeft. Je hoeft in een duurzame woning namelijk minder te stoken. Er gaat minder energie onnodig verloren. Bovendien is het gebruik van groene energie sowieso een heel stuk milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld aardgas. Hecht je hier (veel) waarde aan? Dan heb je nóg een reden om een duurzame stap te zetten. 

 

Leuk, deze redenen, maar hoe kom ik aan geld om verduurzaming te financieren?

 

De huizenprijzen zijn de afgelopen 5 jaar met ruim 50% gestegen. Er is een grote kans dat daardoor je huis meer waard is dan je aan hypotheek hebt, dit wordt overwaarde van je huis genoemd. Deze overwaarde stelt je in staat om een hogere hypotheek af te sluiten dan je op dit moment hebt. Hierdoor komt geld vrij wat je kan besteden om je huis te verduurzamen. 

 

Wil je weten of het oversluiten van je hypotheek jou geld kan besparen? 

Daar kan ik je geheel vrijblijvend advies over geven. Je kan meteen een afspraak van een uur inplannen voor uitgebreid advies, maar je kan ook een quickscan van 10 minuten met me inplannen om te checken of een uitgebreid advies zinvol is.

Quickscan inplannen

Voor deze adviesgesprekken betaal je geen kosten. We bespreken of oversluiten überhaupt zinvol is en daarnaast wil je weten of ik de juiste persoon ben om je verder te helpen. Ik kijk uit naar een kennismaking!

Over de schrijver
Met een enorme passie voor ondernemen en cijfers is Pascal Vergeer in 2013 gestart met Vergeer Financieel Advies. Inmiddels heeft hij honderden mensen geholpen met hun hypotheek en wordt hij gemiddeld beoordeeld met het cijfer 9.8 op Advieskeuze. Wil jij ook het hele financieringstraject van jouw hypotheek zorgeloos doorlopen? Neem dan gerust contact met ons op.
Reactie plaatsen