Hypotheek voor verbouwing | Vergeer Financieel Advies | Gouda e.o.

Onafhankelijk hypotheekadvies voor de verbouwing van je huis

Jouw betrouwbare hypotheekadviseur die écht met je meedenkt en jouw persoonlijke situatie als uitgangspunt neemt. Ontvang hypotheekadvies zonder de last van ingewikkelde financiële informatie.Een adviesgesprek is kosteloos en vrijblijvend

Hypotheek voor verbouwing

Je hypotheek verhogen voor de verbouwing van je huis kan een manier zijn om je huidige of je nieuwe huis helemaal naar de zin te maken. Een verbouwing kan je huis niet alleen mooier maken, maar vaak ook meer waard. Om de verbouwing te financieren, kan je overwegen om je hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten. Waar moet je rekening mee houden bij een hypotheek voor een verbouwing? We leggen het je graag uit. 

Dat aansluit op jouw behoeften

Extra hypotheek voor verbouwing laten berekenen

Met mijn ervaring en expertise op het gebied van hypotheekadvies weet ik precies waar je op moet letten bij het afsluiten van een extra hypotheek voor een verbouwing. Ik bekijk jouw persoonlijke situatie grondig en analyseer de verschillende opties die beschikbaar zijn. Samen stellen we een strategie op die past bij jouw wensen en financiële mogelijkheden.

Ik begrijp dat financiële zaken soms ingewikkeld kunnen lijken. Daarom begeleid ik je stap voor stap door het proces, zonder je te overladen met onnodig complexe informatie. Ik zorg ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent en welke financiële stappen je moet nemen om jouw verbouwingsplannen te verwezenlijken.


Ben je van plan om je hypotheek over te sluiten voor een verbouwing? Laat jouw persoonlijke situatie beoordelen en ontvang professioneel hypotheekadvies dat afgestemd is op jouw specifieke behoeften.

Een verbouwing financieren

Een verbouwing kan flink in de kosten gaan lopen. Mocht je dit geld niet op je spaarrekening hebben staan, dan zijn er andere mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld je huidige hypotheek verhogen voor de verbouwing, of je kunt kiezen voor een extra verbouwingshypotheek. 


Je verbouwing meefinancieren in je hypotheek

Wanneer je een huis koopt en direct wilt verbouwing, dan is het mogelijk om de verbouwing (gedeeltelijk mee te financieren in je hypotheek. De geldverstrekker wil weten welke meerwaarde de verbouwing oplevert. Dit doe je middels een taxatie vóór de verbouwing en na de verbouwing. Op basis hiervan kun je een hogere hypotheek krijgen om de verbouwing te financieren. 


Wanneer je een verbouwing van je huidige huis wilt financieren uit je hypotheek, dan zijn er 

Onderhandse verhoging van de hypotheek

Een onderhandse verhoging van de hypotheek is mogelijk als de waarde van je huidige hypotheek in het Kadaster hoger is dan wat je momenteel aan hypotheekschuld hebt. Dit kan het geval zijn als je in het verleden je hypotheek hoger hebt laten inschrijven dan nodig, of als je al een deel van je hypotheek hebt afgelost. Je kunt dan je hypotheek verhogen zonder dat je opnieuw notariskosten hoeft te betalen.

Tweede hypotheek afsluiten

Als er geen ruimte is in je huidige hypotheekinschrijving, kan je een extra hypotheek naast je huidige hypotheek afsluiten. Houd er rekening mee dat het afsluiten van deze tweede hypotheek wel extra notariskosten met zich meebrengt.

Hypotheek verhoging voor verbouwing in 8 stappen

Beoordeling financiële situatie 

Eerst wordt gekeken naar je financiële situatie om te bepalen of je in staat bent de verhoogde hypotheeklasten te dragen. Je inkomen, schulden en andere financiële verplichtingen worden hierbij beoordeeld.

Woningwaarde voor en na verbouwing

De geldverstrekker zal de huidige waarde van je woning evalueren, evenals de verwachte waardevermeerdering na de verbouwing. Dit kan door een taxatie of soms met een waardebepaling.

Hoeveelheid extra hypotheek

Afhankelijk van je financiële situatie en de huidige waarde van je woning, wordt bepaald hoeveel extra je kunt lenen voor de verbouwing van je woning. 

Keuze type verhoging

Nu je weet hoeveel je kunt lenen, kun je de kiezen voor een onderhandse verhoging (als er ruimte is binnen je huidige hypotheek) of een tweede hypotheek. 

Bouwdepot

Vaak wordt het extra geleende bedrag in een bouwdepot gestort. De kosten van de verbouwing worden dan vanuit dit depot betaald. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht van de uitgaven en waarborgt dat het geld alleen voor de verbouwing wordt gebruikt. 

Belastingvoordeel

De rente over het extra geleende deel van de hypotheek voor de verbouwing kan fiscaal aftrekbaar zijn, mits de verbouwing de waarde van uw woning verhoogt. 

Notariskosten 

Bij een onderhandse verhoging kunnen notariskosten vaak vermeden worden, maar bij een tweede hypotheek zijn notariskosten meestal wel van toepassing

Aanpassing hypotheekvoorwaarden

Afhankelijk van de keuze en voorwaarden kan het nodig zijn de hypotheekvoorwaarden aan te passen.

Jouw hypotheek voor verbouwing laten berekenen

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek

Gesprek inplannen 
Bij ons op kantoor of via beeldbellen

Deze mensen gingen je voor:

"Pascal is vriendelijk en makkelijk toegankelijk, erg goed bereikbaar. Zeer zorgvuldig. Ik heb zijn advies en zijn inzet zeer gewaardeerd in het hypotheek advies traject en de afronding daarvan."
5 sterren recensie hypotheek advies
Marie (ondernemer)
"Wij kennen Pascal al vanaf oktober 2015. We zijn nu door omstandigheden weer aan het verhuizen naar een andere koopwoning. Maar telkens blijkt dat Pascal zijn kennis goed op orde is. Hij luistert goed naar je wensen. Wij hebben dan ook geen seconde spijt dat wij hem als onze adviseur gekozen hebben."
5 sterren recensie hypotheek advies
Ennis en Ineke
"Fijne gesprekken waarbij meegedacht wordt met de klant. Heldere en snelle communicatie en alle voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden worden duidelijk besproken. Prettig en betrouwbaar in de omgang. Bedankt!"
5 sterren recensie hypotheek advies
Judith de Goeij

Waarom hypotheekadvies van Vergeer Financieel Advies een goede keuze is

Persoonlijk contact

We zijn een klein team waardoor je altijd direct contact hebt met jouw persoonlijke adviseur. Daardoor is het contact persoonlijk, toegankelijk en zijn er korte lijntjes. We denken met je mee en nemen jouw persoonlijke situatie als uitgangspunt. We zijn altijd goed bereikbaar. Ook nadat je hypotheek is afgesloten. 

Volledige vergelijking 

Als onafhankelijke specialisten vergelijken we meer dan 30 aanbieders. Rentes, hypotheekvoorwaarden, verzekeringspremies, notaristarieven en energieprijzen worden allemaal voor je vergeleken. 

Zorgeloos traject

Alles wat geregeld moet worden rondom de financiering van jouw verbouwing wordt uit handen genomen. Je hebt 24/7 online inzicht in alle informatie over je hypotheek in jouw persoonlijke omgeving. We staan voor je klaar, gedurende het financieringsproces van de verbouwing en daarna. 

Gratis vrijblijvende kennismaking

Een hypotheek afsluiten is een grote stap. We nemen de tijd om je écht te leren kennen, zodat we je het beste hypotheekadvies kunnen geven.

Snel zekerheid

Stap voor stap

We maken het financieringstraject overzichtelijk en toegankelijk. Zo ontstaat er overzicht, rust en zekerheid rondom de financiering van jouw verbouwing. In een transparante begrijpelijke taal. Volledig afgestemd op jouw behoeften. 

Doorlopend advies

Ook nadat je bij de notaris bent geweest staan we voor je klaar. We blijven checken op mogelijke verbeteringen of besparingen.

Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen:

  

Inzicht in financiële mogelijkheden

Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je inzicht in jouw financiële mogelijkheden. Welke subsidiemogelijkheden zijn er, is er spaargeld nodig, de hypotheeklasten en overige bijkomende woonlasten. Ook leg ik je stap voor stap het financieringstraject uit, zodat jij de juiste voorbereiding kunt treffen. 


Na dit vrijblijvende gesprek ontvang je duidelijke overzichten en een actieplan per mail. 

Voorbereiding

Je krijgt een persoonlijke digitale omgeving. Hier kun je 24/7 de voortgang volgen. Alle documenten en overeenkomsten zoals hypotheekofferte, polissen en notarisstukken kun je hier gemakkelijk terugvinden. Deze omgeving  blijft levenslang beschikbaar voor je. 


Documenten die ik van jou nodig heb kun je hier gemakkelijk uploaden. Je ziet direct of er acties van jou verwacht worden. 

Hypotheekadvies

We bespreken jouw wensen, verbouwplannen en toekomstplannen. Je krijgt inzicht of je woonlasten betaalbaar blijven bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of als je partner komt te overlijden. Ik laat je zien wat het kost om dit risico te verzekeren.

Vervolgens krijg je een uitgewerkt advies met daarin de voor jou beste hypotheek. 

In mijn vergelijk heb ik meer dan 30 geldverstrekkers en 20 verzekeraars meegenomen. 


Hypotheekaanvraag

Zodra helder is welke hypotheek en verzekeringen je wilt afsluiten vraag ik deze voor je aan.


Het is belangrijk dat jij aan de aanvraag geen tijd kwijt bent en dat de hypotheekaanvraag snel is geaccepteerd

Ik zorg voor de juiste onderbouwing van de aanvraag en voorkom dat onnodig veel documenten worden opgevraagd door de geldverstrekker. 


Energie en verzekeringen

Zijn jouw woonhuisverzekering of aansprakelijkheidsverzekering nog passend bij jouw situatie?

Valt er te besparen op jouw  energieleverancier en waterleverancier?

Al deze zaken neem ik voor je uit handen. Ik maak een prijsvergelijk voor je, zodat je niet teveel betaalt en ik sluit voor jou de benodigde zaken af. Ook geef ik je advies over de juiste verzekeringen.

Naar de notaris

Je wilt een kwalitatief goede en betaalbare notaris. Ik vergelijk de notaristarieven voor je. Ook onderhoud ik het contact met de notaris. En voor de oplevering controleer ik de notarisstukken zoals de nota van afrekening en de aktes voor je.


Nazorg

Uiteraard blijf ik bereikbaar voor vragen. Jaarlijks verzorg ik je belastingaangifte en blijf in de gaten houden of er besparingsmogelijkheden zijn. Zijn er verbeteringen of besparingen mogelijk dan regel ik dat voor je. Wijzigingen in je gezinssituatie? Ik zorg dat de afgesloten verzekeringen hierop aansluiten. 

Maak kennis met Vergeer Financieel Advies 

Tevreden klanten, daar doen we het voor

Vergeer Financieel Advies maakt zijn beloftes waar, beantwoord je vragen die je hebt en geeft hierbij een eerlijk advies en duidelijke Do's en don'ts aan wat er voor jou huidige situatie geld, no nonsense.

Staat altijd voor je klaar en kunnen ze even niet opnemen, geen probleem want bij de eerste gelegenheid bellen ze terug,

Al met al zou ik pascal en zijn collega's aan iedereen adviseren voor financiële adviezen.
5 sterren recensie hypotheek advies
Richard Taal

Fijne gesprekken waarbij meegedacht wordt met de klant. Heldere en snelle communicatie en alle voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden worden duidelijk besproken. Prettig en betrouwbaar in de omgang. Bedankt!

5 sterren recensie hypotheek advies
Judith de Goeij

Pascal is de man die je moet hebben; hij is betrouwbaar, schakelt snel, denkt met je mee en hij regelt alles voor je. Wij zijn super tevreden en zullen de volgende keer graag weer gebruik maken van zijn diensten.

5 sterren recensie hypotheek advies

Rik Brouwer

Plan hier jouw gratis en vrijblijvende adviesgesprek in:


In slechts 45 minuten weet jij wat jouw financieringsmogelijkheden zijn voor een verbouwing.