Er is meer mogelijk!
Er is meer mogelijk!

Heb je een maximale hypotheek berekening gemaakt?
En is de berekening niet voldoende voor jouw droomwoning?
Niet getreurd!

In sommige situaties is er meer mogelijk. Door bijvoorbeeld te spelen met rentevaste periodes kun je soms tot wel 10.000 euro meer lenen.

Wil je weten of dit in jouw situatie mogelijk is? Neem dan contact met ons op of plan een Quickscan in. Hieronder een aantal situaties op een rijtje waarbij de reken tool kan afwijken van de werkelijkheid:

Je bent ondernemer

Het inkomen bepaalt hoeveel je kunt lenen. Maar hoe berekend de geldverstrekker het inkomen van een ondernemer? De meeste geldverstrekkers hanteren het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar. Daarvoor zijn de laatste drie Inkomstenbelasting aangiftes nodig en indien beschikbaar, de opgestelde jaarcijfers door de boekhouder. Is jouw winst de afgelopen jaren enorm gestegen dan kun je bij sommige geldverstrekkers een hogere hypotheek krijgen. Het inkomen van laatste jaar telt zwaarder, dan het inkomen van drie jaar geleden.

Je koopt voor het eerst een woning; er zijn misschien subsidies beschikbaar.

In sommige gemeentes is er een starterslening beschikbaar. Je kunt de starterslening als subsidie voor het kopen van een huis aanvragen bij de gemeente. Gemeentes hebben zelf de vrijheid om de starterslening wel of niet aan te bieden, ze bekijken daarvoor de lokale woningmarkt en stellen zelf voorwaarden om te bepalen wie hiervoor in aanmerking komt. 

Je hebt buiten het werk inkomen andere inkomsten; huurinkomsten, inkomsten uit vermogen.

Enkele geldverstrekkers verlenen een hogere hypotheek wanneer je huurinkomen of inkomen uit vermogen ontvangt. 

Je hebt al een woning; soms zorgt dit ervoor dat je minder kunt lenen dan de tool aangeeft.

Wanneer je al een woning hebt en je wilt een andere woning kopen dan kan de berekende maximale hypotheek in werkelijkheid lager uitvallen. Dat komt met name voor op het moment dat je na 2013 een woning hebt gekocht. 

Wil je exact weten wat jouw mogelijkheden zijn? Plan dan een quickscan in.


 

Over de schrijver
Met een enorme passie voor ondernemen en cijfers is Pascal Vergeer in 2013 gestart met Vergeer Financieel Advies. Inmiddels heeft hij honderden mensen geholpen met hun hypotheek en wordt hij gemiddeld beoordeeld met het cijfer 9.8 op Advieskeuze. Wil jij ook het hele financieringstraject van jouw hypotheek zorgeloos doorlopen? Neem dan gerust contact met ons op.
Reactie plaatsen