Hoe wordt de marktwaarde na een verbouwing bepaalt?
30 augustus 2020 

Hoe wordt de marktwaarde na een verbouwing bepaalt?

Je bent van plan een woning te kopen die nog niet helemaal naar jou smaak is. Je wilt een nieuwe keuken en de zolder is nu net te krap voor een leuke kinderkamer. De kosten van deze verbouwing komen bovenop de koopsom van de woning.

Of je de verbouwing geheel of gedeeltelijk kunt meefinancieren hangt af van de marktwaarde na verbouwing. Wil je bijvoorbeeld een dakkapel ter uitbreiding van de zolder plaatsen? Dit zorgt voor meer vierkante meters woonoppervlak. Een investering welke je direct terugziet in de marktwaarde van de woning.

Smaakgevoelige investeringen zoals een nieuwe keuken zie je niet zo snel 1 op 1 terug in de woning. Dat wil zeggen dat als je bijvoorbeeld een keuken plaatst voor € 10.000, de marktwaarde vervolgens maar met €6.000 stijgt. In dit voorbeeld zou je dus € 4.000 uit eigen geld moeten financieren. In het artikel ‘Kun je een verbouwing meefinancieren’ kun je hier meer uitleg over vinden.

Wil je inzicht in de mogelijke marktwaarde na verbouwing? Wij kunnen je daarbij helpen. Voor een klein bedrag, in samenwerking met een erkend taxateur, geven we een goede indicatie van de marktwaarde na verbouwing. 

contact

___________

Al struinend op Funda verliefd geworden op een volgende woning? Blijft het plan om te verhuizen in je hoofd spoken? Goed teken! Het uitzoeken van financiële mogelijkheden op het gebied van een volgende woning complex. Daarom schreef ik het e-book ‘Je volgende woning kopen’. Door middel van een overzichtelijk stappenplan bereid ik je stap voor stap voor op het kopen van de volgende woning.

Over de schrijver
Pascal Vergeer, eigenaar Vergeer Financieel Advies en onafhankelijk hypotheekadviseur. Direct met Pascal in contact? Bel dan op 06 457 38 908.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down