Hoe wordt de marktwaarde na een verbouwing bepaalt?
Hoe wordt de marktwaarde na een verbouwing bepaalt?
30 augustus 2020 
1 min. leestijd

Hoe wordt de marktwaarde na een verbouwing bepaalt?

Je bent van plan een woning te kopen die nog niet helemaal naar jou smaak is. Je wilt een nieuwe keuken en de zolder is nu net te krap voor een leuke kinderkamer. De kosten van deze verbouwing komen bovenop de koopsom van de woning.

Of je de verbouwing geheel of gedeeltelijk kunt meefinancieren hangt af van de marktwaarde na verbouwing. Wil je bijvoorbeeld een dakkapel ter uitbreiding van de zolder plaatsen? Dit zorgt voor meer vierkante meters woonoppervlak. Een investering welke je direct terugziet in de marktwaarde van de woning.

Smaakgevoelige investeringen zoals een nieuwe keuken zie je niet zo snel 1 op 1 terug in de woning. Dat wil zeggen dat als je bijvoorbeeld een keuken plaatst voor € 10.000, de marktwaarde vervolgens maar met €6.000 stijgt. In dit voorbeeld zou je dus € 4.000 uit eigen geld moeten financieren.  

Wil je inzicht in de mogelijke marktwaarde na verbouwing? Wij kunnen je daarbij helpen. Voor een klein bedrag, in samenwerking met een erkend taxateur, geven we een goede indicatie van de marktwaarde na verbouwing. 

Contact

___________

Al struinend op Funda verliefd geworden op een volgende woning? Blijft het plan om te verhuizen in je hoofd spoken? Goed teken! Het uitzoeken van financiële mogelijkheden op het gebied van een volgende woning complex. Door middel van een overzichtelijk stappenplan bereid ik je stap voor stap voor op het kopen van de volgende woning.

Over de schrijver
Met een enorme passie voor ondernemen en cijfers is Pascal Vergeer in 2013 gestart met Vergeer Financieel Advies. Inmiddels heeft hij honderden mensen geholpen met hun hypotheek en wordt hij gemiddeld beoordeeld met het cijfer 9.8 op Advieskeuze. Wil jij ook het hele financieringstraject van jouw hypotheek zorgeloos doorlopen? Neem dan gerust contact met ons op.
Reactie plaatsen