Goedkope hypotheekadviseur: wat zijn de risicos en nadelen?
Goedkope hypotheekadviseur: wat zijn de risico's?en nadelen?
30 augustus 2020 
3 min. leestijd

Goedkope hypotheekadviseur: wat zijn de risico's?en nadelen?

Goedkope hypotheekadviseur gezocht? Een uitstekende keuze, mits je goed let op de eventuele risico’s en nadelen. Goedkoop hoeft geen duurkoop te zijn, als je weet waar je op moet letten en hoe sommige adviseurs je meer waar voor jouw geld bieden dan anderen.

Let bijvoorbeeld goed op de verschillen tussen hypotheekadvies bij de bank of bij een onafhankelijk hypotheekadviseur. Het is een van de belangrijke risico’s en nadelen van een goedkoop advies, waarmee je in dit geval geen onafhankelijke keuze hebt uit meerdere aanbieders.

Risico’s en nadelen van een goedkope hypotheekadviseur

We zijn jouw ervaren hypotheekadviseur in Gouda en omgeving, waardoor we goed weten waar je op moet letten. We zetten drie mogelijke risico’s en nadelen voor je op een rij:

  • Hypotheekadvies door de bank: niet onafhankelijk
  • Contact op afstand: online beeldbellen in plaats van face-to-face
  • Beperkte begeleiding: zonder voorbereiding naar de notaris

Hypotheekadvies door de bank: niet onafhankelijk

Weet je al bij welke bank of geldverstrekker je de hypotheek wilt afsluiten, omdat je alle andere opties hebt vergeleken en je hier het best uit bent? In dat geval is de bank als goedkope hypotheekadviseur een uitstekende keuze. Je betaalt er doorgaans een lagere prijs dan bij onafhankelijke adviseurs.

Weet je nog niet zeker waar je de hypotheek af wilt sluiten of ben je benieuwd naar verschillende mogelijkheden? Dan is dit goedkoopste hypotheekadvies waarschijnlijk niet zo’n goede keuze. Een bank of geldverstrekker adviseert de eigen producten, maar kijkt niet naar alternatieven die er beschikbaar zijn.

Kies in plaats daarvan liever voor de goedkoopste onafhankelijke hypotheekadviseur. Die is waarschijnlijk duurder dan de bank of geldverstrekker, maar kan je veel voordeel opleveren. Dankzij de onafhankelijke adviseur kun je zomaar een hypotheek afsluiten met een lagere rente of betere voorwaarden, waardoor je de advieskosten binnen een paar jaar terugverdient.

Contact op afstand: online beeldbellen in plaats van face-to-face

Soms gaat goedkoop hypotheek advies helaas samen met contact op afstand. Hypotheekadviseurs proberen te besparen op de kosten, bijvoorbeeld door alleen nog voor de kennismaking bij je langs te komen. Of sterker nog, zelfs de kennismaking heb je via online beeldbellen. Er vindt geen afspraak meer plaats, maar je belt een half uurtje of een uurtje met adviseur achter een computer.

Als onafhankelijke hypotheekadviseur in Gouda geven wij de voorkeur aan een face-to-face gesprek, maar uiteraard is het ook mogelijk om via online beeldbellen een afspraak te maken. 

Tijdens een face-to-face gesprek merken we het als iets je niet helemaal duidelijk is, zodat we dat meteen kunnen uitleggen. Een groot deel van onze communicatie is non-verbaal, waardoor we tijdens een persoonlijk gesprek veel meer informatie kunnen uitwisselen dan wat een hypotheekadviseur via online beeldbellen zou kunnen. Zo’n persoonlijk gesprek op kantoor verdient zich makkelijk terug, omdat we veel beter leren te begrijpen wat jij belangrijk vindt en hoe we voor jou de beste hypotheek kunnen afsluiten.

Beperkte begeleiding: zonder voorbereiding naar de notaris

Tenslotte komt het voor dat sommige goedkope hypotheekadviseurs besparen op de service en begeleiding die ze aanbieden. Ze helpen bijvoorbeeld niet met de voorbereiding voor het gesprek bij de notaris of bieden je de mogelijkheid om na het kennismakingsgesprek nog één keer bij elkaar te komen. Op die manier lopen de kosten terug, maar kun jij niet rekenen op de volledige begeleiding waar je naar zoekt.

Een huis koop je niet iedere week, het is een grote uitgave waarbij veel komt kijken. Een verkeerde keuze kan duur uitpakken, terwijl de juiste keuze je juist veel (fiscaal) voordeel kan opleveren. We steken als hypotheekadviseur in Gouda daarom graag een beetje meer tijd in de begeleiding en goede service. Op die manier sta jij er tijdens het hele proces geen moment alleen voor. In plaats daarvan zorgen we ervoor dat je altijd kunt rekenen op onze uitgebreide ervaring en expertise.

We zijn niet altijd de goedkoopste onafhankelijke hypotheekadviseur, al houden we de tarieven natuurlijk wel scherp. Binnen dat tarief spreken wij elkaar zo vaak als dat gewenst is, denken we met je mee, beoordelen we de stukken en beantwoorden we natuurlijk al jouw vragen. Op die manier zorgen we er tijdens de spannende periode waarin je een huis gaat kopen voor dat jou goed duidelijk is wat er moet gebeuren. En belangrijker nog, wij zorgen ervoor dat jij weet welke effecten en invloeden je keuzes hebben op zowel de aankoop als de complete looptijd van de hypotheek.

Goed en goedkoop hypotheekadvies

Zoek je naar een goede en goedkope hypotheekadviseur? Het zijn twee eigenschappen die we graag combineren. We zijn ervaren hypotheekadviseurs, waardoor we goed weten wat er voor jou belangrijk is. Je kunt rekenen op begeleiding tijdens het volledige traject, vanaf de eerste kennismaking tot op het moment dat de woning en de hypotheek bij de notaris op jouw naam komen te staan. En heb je daarna nog een vraag? Zelfs dan staan we natuurlijk voor je klaar en kun je rekenen op onze uitgebreide expertise.

We zijn op die manier niet altijd de goedkoopste onafhankelijk hypotheekadviseur. Tenminste, niet als je alleen kijkt naar de kosten die je maakt voor het advies en onze vakkundige begeleiding. Toch is er sprake van een goedkoop hypotheek advies, omdat we onze klanten niet zelden helpen om veel geld te besparen ten opzichte van andere minder optimale mogelijkheden. Wij vinden de hypotheek die het best bij je past, uiteraard met de beste voorwaarden en een zo scherp mogelijke rente.

Wil je vrijblijvend kennismaken of heb je specifieke vragen over ons onafhankelijk hypotheekadvies? Bel ons op telefoonnummer 030 2020 829, stuur ons een WhatsApp naar 06 457 38 908 of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je.

Over de schrijver
Met een enorme passie voor ondernemen en cijfers is Pascal Vergeer in 2013 gestart met Vergeer Financieel Advies. Inmiddels heeft hij honderden mensen geholpen met hun hypotheek en wordt hij gemiddeld beoordeeld met het cijfer 9.8 op Advieskeuze. Wil jij ook het hele financieringstraject van jouw hypotheek zorgeloos doorlopen? Neem dan gerust contact met ons op.
Reactie plaatsen