Goed je pensioen regelen? Voorkom deze 3 valkuilen!
Geld verdienen door deze 3 pensioenvalkuilen te voorkomen.
13 juni 2022 
1 min. leestijd

Geld verdienen door deze 3 pensioenvalkuilen te voorkomen.

Door het lezen van de onderstaande risico’s ontstaat niet alleen een verhoogd pensioenbewustzijn. Het voorkomen ervan kan je nog geld opleveren ook. 

1. Pensioen is geen 70% van het laatstverdiende loon

Veel mensen hebben het idee dat het pensioen 70% van het laatst verdiende loon zal zijn. Ben jij ook in deze veronderstelling? Weet dan dat de meeste pensioenregelingen sinds de eeuwwisseling zijn versoberd naar 70% van het gemiddeld verdiende loon. Dat is veel lager dan 70% van het laatstverdiende loon.

Je weet nu dat de stelling dat pensioenen 70% van het laatstverdiende loon zou bedragen onjuist is. Het kan dus veel lager uitvallen. Voorkom teleurstellingen door daar nu inzicht in te krijgen.

Ga bij je werkgever na hoeveel pensioen je hebt opgebouwd. Inloggen op www.mijnpensioenoverzicht.nl biedt ook meer informatie. Heb je vragen of is iets onduidelijk? Ik help je kosteloos om inzicht te krijgen in je pensioen.

Blijkt jouw pensioen te laag te zijn? Dan is er een mogelijkheid om meer pensioen op te bouwen zonder dat je maandelijkse lasten stijgen. Dat klinkt mooi, nietwaar? Daarover straks meer. Lees eerst nog even het volgende ok?
 

2. Beleggingsrisico

Als het goed is heb je wel een pensioenoverzicht ontvangen van het door jou opgebouwde pensioen. Daarin worden ‘prognoses’ gedaan van het pensioen dat uiteindelijk uitgekeerd zal worden. Laat je niet op het verkeerde been zetten door deze term. Prognoses zijn slechts voorspellingen en bieden in de regel geen zekerheid.
 

3. Inflatierisico

Bij een jaarlijkse inflatie van 2% is een euro over 35 jaar nog slechts € 0,50 waard. Een pensioen van € 3000,- per maand heeft dan nog maar een waarde van € 1500,- per maand. Dat is zeker iets om rekening mee te houden. Vooral in tijden van oplopende inflatie.


Nu wordt het leuk 😊

Leuk is een groot woord als financiële zaken niet je ding zijn. Maar wie wordt er niet blij van geld verdienen op een gemakkelijke manier?

Dit is mogelijk bij een overwaarde in je woning. Deze kun je bijvoorbeeld omzetten in een pensioen. En dat met een fiscale korting.

Dat klinkt natuurlijk mooi, maar misschien denk je nu:

Het opnemen van de overwaarde brengt toch ook kosten met zich mee?”. Dat is waar, maar wat als deze kleine moeite je veel meer oplevert?

Ik reken het je graag even voor.

Of ben je inmiddels aan het fronsen omdat je denkt dat er een hoop ‘gedoe’ bij komt kijken? In dat geval kun je het natuurlijk laten voor wat het is.

Maar weet dat je mogelijk geld misloopt waardoor je niet op je volledige financiele capaciteit zit. Dat gaat ten koste van je leef-kwaliteit en dat is natuurlijk zonde.

Als je tot hier gelezen waarom zou je dan niet gelijk (kosteloos) een afspraak inplannen?

Dat kan via de oversluitcheck.

Boek nu de OversluitCheck

 

Over de schrijver
Met een enorme passie voor ondernemen en cijfers is Pascal Vergeer in 2013 gestart met Vergeer Financieel Advies. Inmiddels heeft hij honderden mensen geholpen met hun hypotheek en wordt hij gemiddeld beoordeeld met het cijfer 9.8 op Advieskeuze. Wil jij ook het hele financieringstraject van jouw hypotheek zorgeloos doorlopen? Neem dan gerust contact met ons op.
Reactie plaatsen