Meer lenen bij energiebesparende maatregelen?
Meer lenen bij energiebesparende maatregelen?
30 augustus 2020 
1 min. leestijd

Meer lenen bij energiebesparende maatregelen?

Van plan om je huis energiezuiniger te maken? Ten eerste: goed bezig! Ten tweede: omdat je zo goed bezig bent kun je hiervoor een extra hypotheek aanvragen.

In het artikel ‘kun je een verbouwing meefinancieren’ heb je kunnen lezen waar een geldverstrekker naar kijkt bij het bepalen van de maximale hypotheek. In grote lijnen kijkt een geldvertrekker naar de hoogte van jouw inkomen, de marktwaarde van jouw woning na verbouwing en naar het benodigde spaargeld.

Zodra je jouw huis energiezuiniger wilt maken kun je tot 106% van de marktwaarde van je woning lenen. Op basis van het inkomen kun je tot € 9.000 optellen bovenop de maximale hypotheek. Bij de aankoop van een nul op de meter woning is dit zelfs tot € 25.000.

Let op: niet bij elke bank kunt u maximaal lenen voor energiebesparende maatregelen. Ook zijn er banken die een opslag rekenen als u meer dan 100% van de woningwaarde leent. Maak dus altijd een goede hypotheekvergelijking. Wij helpen u daar graag bij: neem contact op of plan direct een afspraak in.

Energiebesparende maatregelen en NHG

Er is een maximale huizenprijs vastgesteld, waarmee je in aanmerking kunt komen voor NHG. Meer hierover in de blogs ‘Welke subsidies zijn er beschikbaar voor een koopwoning’ en ‘Kan ik een NHG hypotheek afsluiten’. Die grens wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld, aan de hand van de gemiddelde prijsontwikkeling in Nederland. In 2023 bedraagt de NHG-kostengrens € 405.000. Dat wil zeggen dat het aankoopbedrag (inclusief verbouwingskosten) maximaal € 405.000 mag zijn. Wanneer je wilt investeren in energiebesparende maatregelen dan kun je met NHG maximaal € 429.300 aan hypotheek krijgen.

Over de schrijver
Met een enorme passie voor ondernemen en cijfers is Pascal Vergeer in 2013 gestart met Vergeer Financieel Advies. Inmiddels heeft hij honderden mensen geholpen met hun hypotheek en wordt hij gemiddeld beoordeeld met het cijfer 9.8 op Advieskeuze. Wil jij ook het hele financieringstraject van jouw hypotheek zorgeloos doorlopen? Neem dan gerust contact met ons op.
Reactie plaatsen