Hypotheek Meenemen naar Nieuwe Woning: Zo Werkt het
Huidige Hypotheek Meenemen naar een Nieuwe Woning: Hoe Werkt Het?
24 augustus 2023 
1 min. leestijd

Huidige Hypotheek Meenemen naar een Nieuwe Woning: Hoe Werkt Het?

Het kopen van een nieuwe woning is een spannende stap, maar wat als je al een bestaande hypotheek hebt? Het goede nieuws is dat je in veel gevallen je oude hypotheek kunt meenemen naar je nieuwe woning. In dit artikel leggen we uit hoe dit proces werkt en waar je op moet letten.

Wat is het Meenemen van een Hypotheek?

Het meenemen van een hypotheek, ook wel bekend als 'hypotheek meeverhuizen' of 'hypotheek oversluiten naar een nieuwe woning', houdt in dat je je bestaande hypotheek behoudt wanneer je verhuist naar een andere woning. Hierdoor hoef je niet je oude hypotheek af te lossen en een nieuwe af te sluiten.

Hoe Werkt Het Meenemen van een Hypotheek?

  • Hypotheek Verhuizen: Je begint met het informeren van je huidige hypotheekverstrekker over je verhuisplannen. Zij zullen je informeren over de mogelijkheden en voorwaarden om je hypotheek mee te nemen.
  • Nieuwe Woning Kopen: Nadat je een nieuwe woning hebt gevonden, wordt de waarde van de oude hypotheek vergeleken met de waarde van de nieuwe woning. Dit bepaalt of de hypotheek kan worden meegenomen.
  • Hypotheekaanpassing: Afhankelijk van de waarde van je oude hypotheek en de nieuwe woning, kan je hypotheekverstrekker de hypotheek aanpassen. Je kunt ook besluiten om extra financiering toe te voegen als je een duurdere woning koopt.

Waar Moet Je Op Letten?

  • Hypotheekvoorwaarden: Controleer of je hypotheekvoorwaarden toestaan dat je je hypotheek meeneemt. Sommige hypotheekproducten hebben beperkingen.
  • Huidige Rentetarieven: Bij het meenemen van je hypotheek worden nieuwe rentetarieven toegepast. Vergelijk deze met de tarieven die je elders kunt krijgen om te zien of het voordelig is.
  • Overwaarde: Als je overwaarde hebt op je oude woning, kun je dit mogelijk inzetten voor je nieuwe woning.

Voordelen van Meenemen

🗸 Rentevoordeel: Je behoudt de rentevoorwaarden van je oude hypotheek, wat gunstig kan zijn als de rente inmiddels gestegen is.

🗸 Kostenbesparing: Het meenemen van je hypotheek kan kosten besparen vergeleken met het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

🗸 Administratief Gemak: Je vermijdt de administratieve rompslomp van het aflossen van je oude hypotheek en het afsluiten van een nieuwe.

Conclusie

Het meenemen van een hypotheek naar een nieuwe woning kan een slimme keuze zijn, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de voorwaarden en mogelijkheden. Overleg met een hypotheekadviseur om de beste beslissing te nemen op basis van je financiële situatie en toekomstplannen.Wil jij weten of jij je oude hypotheek mee kunt nemen naar je nieuwe koopwoning? Maak direct eenvoudig een afspraak voor gratis advies

Ja, ik wil een Gratis Adviesgesprek!

Over de schrijver
Met een enorme passie voor ondernemen en cijfers is Pascal Vergeer in 2013 gestart met Vergeer Financieel Advies. Inmiddels heeft hij honderden mensen geholpen met hun hypotheek en wordt hij gemiddeld beoordeeld met het cijfer 9.8 op Advieskeuze. Wil jij ook het hele financieringstraject van jouw hypotheek zorgeloos doorlopen? Neem dan gerust contact met ons op.
Reactie plaatsen