Hoe vind je jouw droomwoning?
Hoe vind je jouw droomwoning?
30 augustus 2020 
2 min. leestijd

Hoe vind je jouw droomwoning?

Een woning vinden waar je de komende jaren kunt wonen of waar je wellicht de rest van je leven door kunt brengen? Zorg ervoor dat je de juiste volgorde aanhoudt en je gebruik maakt van de hulpmiddelen die er zijn. Vergeer Financieel Advies zet ze voor je op een rij, zodat je precies weet wat er mogelijk is en hoe je ervoor zorgt dat je uit kunt komen bij de woning van je dromen.

Online jouw droom woning vinden

Een woning vinden doe je het meest gemakkelijk online, het aanbod is er enorm. Uiteraard is Funda.nl een geschikte website, daarnaast kun je eens kijken op Jaap.nl en op de websites van de lokale makelaars. Dit laatste is vooral interessant wanneer je er snel bij wilt zijn, bijvoorbeeld wanneer je een woning wilt vinden in een gebied waar aangeboden woningen binnen een paar dagen verkocht worden.

Wil je een woning vinden die aansluit bij je wensen? Zorg er dan voor dat je goed weet wat je wilt. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is verstandig om gewoon eens een paar bezichtigingen te plannen in verschillende woningen. Bekijk een kleinere woning op een ideale locatie en een grotere woning op een locatie iets verder van het centrum of de voorzieningen. Probeer zowel een appartement als een rijtjeshuis te bezoeken en bekijk bijvoorbeeld eens een bijna nieuwe woning of een jaren ’30 woning. Het wordt je dan waarschijnlijk goed duidelijk wat je zoekt, waardoor het vervolgens gemakkelijker wordt om een woning te vinden waar je graag wilt wonen.

Bezichtiging van jouw droomwoning

Tijdens een bezichtiging van de woning heb je de kans om een ‘checklist’ af te werken, dus doe dat ook. Stel vooraf een aantal belangrijke punten op, bijvoorbeeld om na te gaan of alle kranen werken en of er centrale verwarming aanwezig is. Dat lijkt soms wat triviaal, maar helpt je om een goed beeld te krijgen van de woning buiten de informatie uit de brochure om. Je kunt een geschikte woning vinden door simpelweg na te gaan of de woning die je bekijkt aansluit bij wat je er op basis van de (online) informatie van had verwacht. Kom je punten tegen die je tegenvallen of ontdek je aan de andere kant juist positieve elementen? Dat helpt je een keuze te maken voor de woning die je op het oog hebt of daar toch op terug te komen. Je kunt een woning vinden door het online aanbod kritisch te bekijken en een bezoek te brengen aan de meest geschikte woningen.

Waarde bepalen en bieden op jouw droomwoning

Heb je de woning gevonden en ben je daar ook na een bezichtiging nog steeds erg enthousiast over? Dan is het van belang om de waarde te bepalen en uiteindelijk een bod uit te brengen. Je hebt waarschijnlijk voldoende de tijd genomen om de woning te vinden, ga dus ook zorgvuldig om met het bieden. Ga niet zomaar uit van de vraagprijs. Je kunt online de WOZ-waarde opvragen of een taxatierapport laten maken, op basis waarvan je een bod kunt uitbrengen op de woning die je hebt gevonden.

Over de schrijver
Met een enorme passie voor ondernemen en cijfers is Pascal Vergeer in 2013 gestart met Vergeer Financieel Advies. Inmiddels heeft hij honderden mensen geholpen met hun hypotheek en wordt hij gemiddeld beoordeeld met het cijfer 9.8 op Advieskeuze. Wil jij ook het hele financieringstraject van jouw hypotheek zorgeloos doorlopen? Neem dan gerust contact met ons op.
Reactie plaatsen