• darkblurbg

Woningbezitter: hypotheek oversluiten

Jouw hypotheek oversluiten als woningbezitter? Veel mensen kunnen eenvoudig besparen op hun maandlasten, maar zijn daar helaas niet goed van op de hoogte. Wij kennen die mogelijkheden en maken ze graag inzichtelijk, zodat je niet langer te veel hoeft te betalen.

‘Hoe verlaag ik mijn hypotheekrente?’ en ‘hoe bespaar ik op mijn hypotheek’? Twee belangrijke vragen die veel huishoudens zich stellen, waar wij het antwoord op weten. Door de hypotheek over te sluiten naar een andere bank of gewoon bij de bank waar je al zit, zodat je daar goedkoper uit bent.

Besparen op de hypotheek: de mogelijkheden

Je kunt op verschillende manieren besparen op de hypotheek, soms zelfs zonder oversluiten. We zetten een paar mogelijkheden op een rij:

  • Hoe verlaag ik mijn hypotheekrente?
    De hypotheek oversluiten naar een goedkopere hypotheekverstrekker ligt het meest voor de hand. Soms is dit ook mogelijk bij de eigen bank, zelfs na de verrekening van een eventuele boeterente. Wij zetten de te betalen en besparen bedragen helder onder elkaar. Op die manier is het voor jou duidelijk waar je aan toe bent en wij geven hier graag inzicht in. 
    Een tweede mogelijkheid om je rente te verlagen ligt in de schuld-waardeverhouding. Verandert die verhouding? Soms biedt dat kans op een lagere hypotheekrente, iets wat we graag voor je uitzoeken en regelen.
  • Hoe bespaar ik op mijn hypotheek?
    De huidige hypotheek goedkoper maken? Soms is het accepteren van een boeterente voor extra aflossingen de moeite waard, net als rentemiddeling. Je kunt dan een lagere nieuwe rente afspreken met de bank, zodat je op termijn onder de streep geld overhoudt.
    Past de hypotheekvorm nog bij jouw of jullie situatie? Soms is een andere hypotheekvorm een betere keuze, waarmee je nu of juist op de lange termijn kunt besparen. Wij begrijpen namelijk dat je situatie door de jaren heen verandert en ondersteunen je graag door een duidelijk advies te presenteren.

Hypotheek oversluiten: advies op maat

Wil jij je hypotheek oversluiten en ben je benieuwd wat daarbij komt kijken? Zowel voor starters als woningbezitters zetten we de mogelijkheden graag overzichtelijk op een rij, zonder dat je hoeft te verhuizen. Wij baseren dit puur op basis van een advies op maat met betrekking tot jouw of jullie huidige hypotheek.

Benieuwd om de mogelijkheden te horen van een ervaren hypotheekadviseur? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.