312034975917286
arrow_drop_up arrow_drop_down
30 augustus 2020 

Kosten hypotheekadvies: gemiddelde kosten per type advies

Wat zijn de kosten van hypotheekadvies? Met andere woorden, wat kost het om goed advies in te winnen om een hypotheek af te kunnen sluiten? Een belangrijke vraag die veel klanten ons stellen. En terecht, het kopen van een huis is namelijk al duur genoeg.

Toch is het verstandig om de verschillende soorten hypotheekadvies te vergelijken op basis van meer dan de kosten alleen. Een hypotheek is een financieel complex product. Je gaat een verplichting aan met een gebruikelijke looptijd van 30 jaar. Dat betekent dat je 360 maanden lang maandlasten betaalt, op basis van de hypotheek die je afsluit.

Goed hypotheekadvies is een uitstekende investering in een optimale hypotheek. Optimaal in plaats van goedkoop, omdat het om meer draait dan de kosten alleen. Een duurder hypotheekadvies verdient zich makkelijk terug als dat een lagere rente oplevert. En een iets hogere rente kan zich zelfs terugverdienen als de voorwaarden beter zijn. Bijvoorbeeld dankzij een verhuisregeling en een meer uitgebreide mogelijkheid om boetevrij af te lossen. Onderwerpen die je nu misschien nog weinig zeggen, maar waarin we je als hypotheekadviseur in Nieuwegein en omgeving graag wegwijs maken.

4 verschillende soorten hypotheekadvies

De hypotheekadvies kosten hangen sterk af van het serviceniveau dat je zoekt. Weet jij al veel van hypotheken, ken je de belangrijke begrippen en weet je hoe de hypotheekvorm, rentevaste periode en risico-opslag op basis van de loan-to-value-ratio van invloed zijn op je maandlasten? Dan kun je met een uitgekleed hypotheekadvies eenvoudig wat kosten besparen. En staat er hierboven minstens één term waar je twijfels bij hebt? Dan hoor je bij de grootste groep Nederlanders, en ben je waarschijnlijk het best af met meer uitgebreide dienstverlening.

Je hebt de keuze uit deze soorten hypotheekadvies:

  • Full Service: zonder zorgen een goede hypotheek
  • Advies op afstand: online met een beetje hulp
  • Hypotheekadvies voor starters: minder complex en goedkoper
  • Telefonisch hypotheekadvies: goedkoopste keuze

Full Service: zonder zorgen een goede hypotheek

Wat kost hypotheekadvies als je Full Service wenst? Je betaalt een iets hoger bedrag. In ruil daarvoor kun je rekenen op een volledig advies, waarmee je niets over het hoofd ziet. We doen alles voor je wat je van een goede adviseur mag verwachten. Met de volledige begeleiding nemen we de belangrijke zorgen uit handen, om je daar niet druk over hoeven te maken.

We berekenen de maximale hypotheek, de maandlasten waar je nu en in de toekomst op kunt rekenen en vergelijken aanbiedingen bij alle hypotheekverstrekkers. We kijken goed naar zowel de rente als de voorwaarden, adviseren je de ideale rentevaste periode en leggen je alle lastige begrippen uit. Met een Full Service hypotheekadvies krijg je van A tot Z begeleiding, zodat je de juiste keuzes maakt met hulp van een betrokken adviseur die met je meedenkt.

Tip: schrik je van een paar duizend euro kosten voor hypotheekadvies? Als zo’n advies je een 0,1% lagere rente oplevert verdien je dat met een hypotheek van €250.000 binnen een derde van de looptijd terug. Dat betekent dat je twee derde van de tijd goedkoper uit bent, zodat je onder de streep duizenden euro’s overhoudt.

Advies op afstand: online met een beetje hulp

Zoek je naar mogelijkheden om op de kosten te besparen? Goedkoper hypotheekadvies is beschikbaar als je genoegen neemt met hulp op afstand. Je maakt via een videoverbinding contact met een adviseur, die je vertelt wat wij je persoonlijk kunnen uitleggen.

Hypotheekadviseurs die advies op afstand aanbieden besparen op de kosten, en nemen op de koop toe dat jullie niet bij elkaar kunnen zitten. Het is niet mogelijk om elkaar daadwerkelijk in de ogen te kijken en in een persoonlijk face-to-face-gesprek alle mogelijke vragen te stellen. Wel zal de adviseur begeleiding aanbieden voor het hele proces, met uitzondering van het tekenen bij de notaris. Dat zal je in ieder geval zelf moeten doen als je kiest voor goedkoper advies op afstand.

Hypotheekadvies voor starters: minder complex en goedkoper

Met name voor starters kan het duur zijn om een huis te kopen. Er komt veel op je af en je hebt nog geen eventuele overwaarde ten opzichte van een bestaande hypotheek. Speciaal voor starters hebben we hypotheekadvies op maat ontwikkeld. Voor lage kosten, omdat de situatie minder complex is dan bij doorstromers.

Op die manier drukken we de kosten van het hypotheekadvies, zonder dat dit de kwaliteit van de dienstverlening in de weg hoeft te zitten. We maken net zo goed een persoonlijke en face-to-face-afspraak, en komen nog eens terug als de vrijblijvende kennismaking goed bevalt. We stemmen onze dienstverlening af op starters en doorstromers, zodat je daarvoor een scherpe prijs betaalt.

Telefonisch hypotheekadvies: goedkoopste keuze

Benieuwd naar de goedkoopste manier om advies in te winnen? Sommige adviseurs bieden telefonisch hypotheekadvies, zonder begeleiding. Je kunt de adviseur specifieke vragen stellen, waarmee je antwoord krijgt op een aantal belangrijke zaken waar je zelf niet uitkomt. Houd er rekening mee dat je vervolgens zelf de hypotheek moet aanvragen en de belangrijke documenten moet indienen.

Let op: veel banken accepteren alleen aanvragen door hypotheekadviseurs. Met telefonisch hypotheekadvies alleen is het dan niet mogelijk om een hypotheekaanvraag in te dienen.

Hypotheekadvies kosten: goede service in Nieuwegein en omgeving

‘Wat kost hypotheekadvies?’ Dat hangt af van de service die je zoekt. Wij bieden Full Service en volledige begeleiding, waarmee we onszelf niet zelden terugverdienen dankzij een lagere rente en betere voorwaarden. Door verschillende hypotheekverstrekkers te vergelijken en je tijdens het volledige proces te begeleiden.

Benieuwd naar de kosten voor jouw hypotheekadvies en hoe we je stap voor stap zullen begeleiden? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.

Over de schrijver
Pascal Vergeer, eigenaar Vergeer Financieel Advies en onafhankelijk hypotheekadviseur. Direct met Pascal in contact? Bel dan op 06 457 38 908.
Reactie plaatsen